DLA answers questions on its antimony purchase tender

Antimony Preproposal Conference Questions & Answers

Question #1—What is the Standard Form (SF) 33 mentioned in Section 4.4.1 of the Statement of Work?

Answer #1—This is a clerical error, please see Amendment 1 to the solicitation for the correction to Section 4.4.1 of the Statement of Work (SOW). The Standard Form (SF) 1449 will be used for contract award. The proposed delivery schedule will be written into the terms and conditions of the SF 1449. The terms and conditions outline is provided in Attachment E of the solicitation.

Question #2—Is there a preferred sampling method?

Answer #2—There is not a preferred sampling method; however, whichever method you propose, it must be clearly described in your proposal, as well as being appropriate to the type, form, and quantity of material being sampled.

Question #3—How many samples will need to be taken for the purpose of generating the cost of each lot?

Answer #3—This will be proposed by each offeror in their proposal. Ensure that the proposed cost is per lot, not per unit weight of material.

Question #4—How often will the price be adjusted on a firm-fixed price with economic price adjustment contract?

Answer #4—This must be proposed by the offeror per the delivery schedule.

Question #5—How can we comply with FAR 52.209-10?

Answer #5—The Government recommends offerors to reference the website listed on Page 1 of Attachment E for the full text of FAR 52.204-10.

In summary, FAR 52.204-10 requires offerors to report information on subcontract awards. The awardee will have to follow the instructions listed in FAR 52.204-10, if the subcontractor award is above $30,000.

Question #6—What will be the date mentioned in FAR 52.216-22(d)?

Answer #6—This timeframe should be proposed by the offeror, and must be listed in the proposal submitted by the offeror and listed in the delivery schedule. The required timeframe mentioned in FAR 52.216-22(d) will be completed at time of award.

Page 1 of 3

Antimony Preproposal Conference Questions & Answers

Question #7—The specification asks for UN approved drums but does not specify a size. Is there a given size requirement for the drums?

Answer #7—There is not a required size; however, the offeror can propose to use whatever size drum as so long as it meets the UN specifications listed in the SOW.

Question #8—How does past performance affect the evaluation of acceptability?

Answer #8—Past performance is not an evaluation factor for this acquisition. Please reference Attachment C for further information.

Question #9—Is there a country of origin limitation on this acquisition?

Answer #9—There is not a country of origin limitation; however, the material must meet the specification listed in the SOW.

Question #10—Given the arsenic levels listed in Section 3.1.2 of the SOW, is the Government looking for a commercial specification?

Answer #10—The Government is seeking any specifications that the offeror can produce that fall within the criteria listed in Section 3.1.2 of the SOW.

Question #11—What company does DLA reference as the price indicator for antimony trisulfide market value?

Answer #11—DLA does not have a single set price index for antimony trisulfide; this must be suggested by the offeror and clearly listed in the price proposal.

Page 2 of 3

Antimony Preproposal Conference Questions & Answers

Question #12—Who will review and be the final approval for the COAs for this acquisition? Please clarify COA approval and the party which retained samples are sent to.

Answer #12—The Contracting Officer, and/or his/her designee, will review the COAs and advise the Contractor of final approval or rejection of the material. Per the SOW, Attachment 1, Sections 5 and 6, each lot’s aggregate sample will divided into three (3) samples of equal size. One (1) sample is the analytical sample; one (1) sample is the Contractor’s reserve sample; and one (1) sample is the Government’s reserve sample. The Contracting Officer, and/or his/her designee, will receive delivery of the Government’s reserve sample.

Question #13—Will there be Honoraria paid to RFP participants who are not selected for the contract?

Answer #13—No

Question #14—Will product with a lower mesh size than specified be accepted?

Answer #14—No

Question #15—Is there a preferable ASTM method for representative sampling of each lot? I.e. how many drums per lot?

Answer #15—The Government’s preference for any representative sampling methodology may be defined by a standard and/or a methodology appropriate for the type, form, and quantity of material being sampled. If an offeror does not choose to propose an appropriate representative sampling standard, the offeror, in the technical proposal, must describe their methodology and their rationale for that methodology as one that will produce a sample that is representative of each lot.

Page 3 of 3

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of